Woningen Van Pallandtmarke
Zwolle

Opdrachtgever: Openbaar Belang
Locatie: Zwolle
Aannemer: Nijhuis Bouw Rijssen
Oplevering: 2018

Deze twaalf duurzame rijwoningen aan de Van Pallandtmarke (Schelle) in Zwolle Zuid zijn het resultaat van een Design & Build competitie, die door 19 het atelier samen met Nijhuis Bouw gewonnen is.

De lessenaarskappen en de aangebouwde bergingen aan de voorgevels sluiten aan bij het bestaande straatbeeld. Daarnaast is rekening gehouden met de oude bomen die achter de hoogbouw tegen de nieuwe tuinen blijven staan. De combinatie van het warmrode metselwerk en de grijze plinten en gevelvlakken geeft de woningen een chique uitstraling. De met groen begroeide schermen en bloembakken benemen het zicht op de noodzakelijke buitenunits van de warmtepompen en containers. Een invulproject dat zich op eigen wijze naadloos voegt in de bestaande omgeving.