Boerenerf Rottegatsteeg
Maarsbergen

Opdrachtgever: Heuvelrug Wonen
Locatie : Maarsbergen
Oplevering : 2019

De woningen op het nieuwe boerenerf op de hoek van de Haarweg en de Rottegatsteeg vormen een aanvulling op de bestaande erven aan de Rottegatsteeg. Dat vraagt om een beeldkwaliteit die past in de omgeving met losse volumes en lage goten. De woningen op het erf zijn zichtbaar georiënteerd op de Rottegatsteeg met een toegang in de vorm van een oprit met hekwerk. De oprit loopt tussen de twee woningblokken door, het erf op. Hier staat een berging-gebouw die het ensemble van bebouwing compleet maakt.

Op het erf is een duidelijk onderscheid gemaakt tussen het hoofdgebouw en de bijgebouwen in zowel architectuur als materialisering. De woningblokken hebben een eigentijdse detaillering maar verwijzen naar de bestaande bebouwing op de erven met herkenbare hoofdvormen en materialen.
De diepe negges en het massieve metselwerk geven het hoofdgebouw een chique uitstraling. De houten delen, wisselend van richting, en de grote vlakken in de gevels, geven het bijgebouw de sfeer van eigentijdse schuurwoningen.
Om de uitstraling van het erf in te zetten als woonkwaliteit is er veel aandacht voor de relatie van de woningen met het erf. Groene erfafscheidingen zorgen voor het onderscheid tussen privé en openbaar en dat de auto’s uit het zicht achter hagen staan.

 

<Projectoverzicht