Herstructurering 'De Binnenhofjes'
Zwolle

Opdrachtgever: Nijhuis Bouw
Oplevering : 2016
Locatie: Zwolle

Eigentijdse wederopbouwarchitectuur
Ruim vijftig jaar nadat in de wijk Dieze de miljoenste naoorlogse woning werd opgeleverd is het grootste deel van deze wijk grondig gerenoveerd. Met als hoogtepunt de vervangende nieuwbouw van de Binnenhofjes. De eerste twee stempels portieketagewoningen van deze buurt zijn in 2015 met een Design&Build-competitie vervangen door een nieuw ensemble van grondgebonden woningen. Deels koopwoningen, deels sociale huurwoningen voor Woningstichting SWZ.
Het stedenbouwkundig plan en de architectuur zijn gebaseerd op de oorspronkelijke vormgeving. De oude rooilijnen en het rijke openbare groen zijn gehandhaafd en in de ontwerpen van de woningen zijn duidelijk ritme, schaal en detaillering van de wederopbouwarchitectuur te herkennen. Als vervolg op de door Nijhuis Bouw en 19 het atelier gewonnen competitie worden nu ook de twee laatste stempels van de buurt vervangen door eigentijdse wederopbouwarchitectuur. Nu al een veelgeroemde buurt in deze populaire wijk.

<Projectoverzicht