54 zorgappartementen ‘De Lijzijde’
Dronten

Opdrachtgever: Oost Flevoland Woondiensten (OFW)
Locatie: Dronten
Verwachte opleverdatum: 2022

In het centrum van Dronten wordt in het najaar van 2020 gestart met de nieuwbouw van twee appartementencomplexen ‘De Lijzijde’ voor 55-plussers. De twee woongebouwen vormen straks een onderdeel van de naastgelegen Woonzorgzone ‘De Ark’ en ‘De Regenboog’. De inspiratie voor de vormgeving van de twee woongebouwen is de beweging van dieren. Beide woongebouwen zijn in verschillende houdingen neergezet als bewegende dieren, die bij De Ark horen. Het ene gebouw staat stevig op de grond, het tweede gebouw lijkt wat te springen; het zweeft een beetje. Deze beweging wordt versterkt door het voegwerk op de begane grond een lichtere kleur te geven waardoor een tekening van die beweging op de zijgevel ontstaat. En door het metselwerk van de zijgevels met uitstekende nokstenen uit te voeren ontstaat een patroon van een dierenhuid op de gevel.

De dierenvorm komt ook terug in de vorm van het gebouw. De kopse kanten van de gebouwen zijn smaller dan het midden van het woongebouw. Dit geeft de woongebouwen een ‘smaller’ gezicht. De 54 appartementen zijn allemaal voorzien van twee slaapkamers, een berging op de begane grond en worden gasloos opgeleverd.

Bekijk hier de video van de bouw, uitgevoerd door Jorritsma Bouw. Naar verwachting zijn de appartementen in 2022 gereed.