Appartementen en commerciële ruimten 'De Deel'
Emmeloord

Opdrachtgever: Bouwbedrijf Roos Emmeloord
Locatie: Emmeloord
Verwachte oplevering: 2022

‘De Deel’ in Emmeloord bestaat uit 19 appartementen en 200 m2 commerciële ruimte en is het resultaat van een Design & Build competitie, die door 19 het atelier samen met Bouwbedrijf Roos Emmeloord gewonnen is.

Voor de bewoners van ‘De Deel’ wordt een parkeergarage onder het gebouw gerealiseerd. Op de begane grond liggen 3 appartementen die als woon-werkeenheden kunnen functioneren, allen met inpandige terrassen aan het park. Op de volgende twee woonlagen liggen rond de kern ieder 6 ruime appartementen en als bekroning op de bovenste laag 4 royale appartementen in een alzijdige ‘set-back’, maar wel met de woonkamers aan de gevel, zodat ook daar de levendige uitstraling verzekerd is.

De architectuur is eigentijds gebaseerd op het Nieuwe Bouwen; een alzijdig gebouw in het groen met de esthetica van een ‘woonmachine’. De rigide witte belijning, met puien en baksteeninvulling wordt verzacht door het afronden van de hoeken en de dakopbouw, herkenbaar in de architectuur van o.a. sanatorium Zonnestraal, de Kiefhoek en niet te vergeten Schuncks Glaspaleis. Op de begane grond boven de glazen pui komt een kunstwerk, dat als een fries onder de dakrand van de bestaande bebouwing zit, terug. Het hekwerk bij de entree naar de parkeerlagen wordt uitgevoerd als kunstwerk, indachtig de vele toegepaste kunstwerken aan de gebouwen rond De Deel.

Naar verwachting wordt in de tweede helft van 2021 gestart met de bouw. Meer informatie over het project leest u hier.