Gezondheidscentrum Diezerpark
Zwolle

Opdrachtgever: Prins Bouw
Locatie: Zwolle
Oplevering: 2018

In het gezondheidscentrum Diezerpark gelegen aan de Geert Grootestraat te Zwolle zijn een huisartsenpraktijk, fysiotherapiepraktijk, uitvalbasis voor Carinova thuiszorg en appartementen voor een begeleid wonencomplex van de JP van den Bentstichting gevestigd. Het gebouw ligt als een paviljoen in een parkstrook langs de wijk Dieze Oost.

De verschillende functies onthullen hun karakter direct bij het binnengaan van het gebouw. De routing naar de huisartsenpraktijk e.a. zijn helder. Het is direct duidelijk waar men zich kan aanmelden, daarentegen geeft de wachtruimte weer de nodige rust en privacy. Alle ruimtes voor patiënten zijn gemakkelijk en gecontroleerd te betreden. Hat backoffice en de overige ondersteunende ruimten zijn in een tweed, rustiger schil gelegen.
De toegang tot de woningen aan de parkzijde is open en helder. Op de woonverdiepingen geven natuurlijke materialen en kleuren een warm en huiselijk gevoel en creëren daarmee een geheel eigen binnenwereld. Een prettige ontmoetingsplek voor de bewoners.

De vormgeving en detaillering van gebruiksruimten en gevels ondersteunen de uitstraling van de functie ook in materiaal- en kleurgebruik. Frisse lichte bakstenen in een nieuw Hilversums formaat, betonnen lateien en –afdekkers, strakke loggia’s en slanke aluminium kozijnprofielen. Alle installaties zijn in de architectuur opgenomen. Het gezondheidscentrum presenteert zich als een fris, toegankelijk, verzorgd en vriendelijk paviljoen in het groen van deze wederopbouwwijk. Een gebouw, dat alle gebruikers; bezoekers, patiënten, geneeskundigen, kantoorpersoneel en bewoners een eigen plek biedt.

<Projectoverzicht