De natuur komt naar binnen bij Podium Oost

Het podium voor maatschappelijke en culturele activiteiten in Utrecht-Oost ondergaat een grote renovatie. Zowel buiten als binnen. ‘Open, transparant en uitnodigend’ staan hierbij centraal. Architect Marc Eijkelkamp: “De huidige entree ligt bijna weggestopt. Je loopt er zo aan voorbij. Dat moet natuurlijk anders. Een open uitstraling vergt een uitnodigende gevel.” Aan de straatkant wordt een grote glazen gevel toegevoegd. Op de verdieping wordt een houten box toegevoegd.

Het interieur volgt het exterieur. Ze zijn samen een eenheid. Interieurarchitect Marleen Garstenveld: “De box zie je aan de buitenkant en het is dan mooi als je die ingreep naar binnen doortrekt. Zo wordt de natuur naar binnen getrokken, misschien zelfs voelbaar.”

Het kleurgebruik van het interieur wordt van buiten naar binnen steeds krachtiger. Het idee is, dat je van buiten naar binnen gezogen wordt. De bar is het hart van de ruimte. Daarom heeft die de meest krachtige, warme kleur gekregen. Marleen: “Ik ontwerp graag een omgeving die niet gedicteerd is, maar waar de gebruikers als het ware in kunnen groeien. Gebruikers moeten het gebouw eigen kunnen maken. Voor Podium Oost wilde ik graag een plek maken waar mensen graag komen. Ik wilde een huiskamergevoel creëren. De vriendelijke, toegankelijke uitstraling zorgt er hopelijk voor dat ook nieuwe bezoekers een voet over de drempel zetten, vaker terugkomen en wat langer blijven hangen.”

Terug naar nieuwsoverzicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van onze nieuwe projecten.