Nieuwe collega’s: Maria Lorenzo en Teresa Larumbe

Ons team is uitgebreid met twee dames! Maria Lorenzo is assistent-ontwerper, Teresa Larumbe is architect. Ze stellen zich graag voor.

Na haar studie architectuur aan de Univesidad Europea in Madrid is Maria voor de liefde naar Nederland gekomen. Ze woont hier inmiddels anderhalf jaar, maar spreekt al vloeiend Nederlands! Vanaf januari 2022 start ze haar Professional Experience Program (PEP) bij 19 het atelier. Ze heeft architectuur met de paplepel ingegoten gekregen, met een vader die architect is en een moeder die werkt in een architectenboekenwinkel. Op vakantie namen ze vaak niet de toeristische route, maar keken ze met andere ogen naar een stad. Het was niet geheel vreemd als haar vader al kloppend en voelend door een straat liep; hij wilde graag weten waar iets van gemaakt was of hoe iets in elkaar zat. Ook tijdens het eten thuis ging het regelmatig over het laatste architectuurnieuws: “Heb je het ontwerp van … al gezien?”

Teresa heeft tijdens het laatste jaar van haar studie architectuur aan de Universidad de Navarra in Pamplona stage gelopen bij een architectenbureau in Meppel en volgde lessen aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. Na afronding van haar studie is ze in Nederland blijven wonen en werken. Inmiddels zijn we acht jaar verder.

Teresa heeft niet alleen kennis van het conceptuele en creatieve deel, maar ook van facilitair ontwerp, constructief ontwerp en constructiedetails. Het is deze benadering van ontwerpen waar ze zich het meeste mee identificeert. Een project van begin tot eind verzorgen, met een consistent resultaat in al zijn onderdelen.

Opvallend is dat ze op een zelfde manier kijken naar Nederlandse architectuur.  Nederlandse architectuur zoekt het contrast op door oud met nieuw te combineren of bijzondere kleuren te gebruiken. Een ontwerp hoeft niet onzichtbaar te zijn en niet iedereen hoeft het mooi te vinden. Het is vaak verrassend.

Terug naar nieuwsoverzicht