Nieuws

19 het atelier wint Design&Build met Gebr. Meijer voor woonzorgcomplex Stevenskamp, Heeten

De bouw van het woonzorgcomplex Stevenskamp in Heeten kan beginnen. Vandaag zijn de contracten getekend door Sallandse ouderenzorgorganisatie ZGR en Bouwbedrijf Gebr. Meijer. 19 het atelier heeft het ontwerp gemaakt voor de nieuwbouw van 48 zorgappartementen voor PG-bewoners, ELV-bewoners en SOM-bewoners met multifunctionele ruimten voor zorgverlening, kantoren en horeca.

In het ontwerp staat beschut wonen aan een hof centraal. Het gebouw biedt beslotenheid, veiligheid en geborgenheid in het hof. Terwijl aan de entreezijde zowel binnen als buiten het gebouw ruimte is voor ‘reuring’, wat sociale contacten tussen bezoekers en bewoners stimuleert. De groene locatie verbindt de gebouwen met de ruimere omgeving. De appartementen kijken ofwel uit op de groene omgeving ofwel op het groene binnenhof.  Bovendien zijn het dorp Heeten en het landschap rondom inspiratiebronnen voor het interieurontwerp. Iedere vleugel heeft een eigen identiteit door middel van sfeer, kleuren en het materiaalgebruik.

De komende maanden staan in het teken van de verdere uitwerking van het ontwerp. Eind dit jaar is er meer zicht op hoe het nieuwe Stevenskamp er uit komt te zien. Momenteel legt Bouwbedrijf Gebr. Meijer de laatste hand aan de renovatie van woonzorglocatie ZGR Angeli Custodes in Raalte, een project waar 19 het atelier tevens bij betrokken is.

Delen: