Appartementen, Ulft

Door de hoekverdraaiing tussen de drie blokken, opent de tussengelegen hof zich naar de straat. Loopbruggen maken de hoven tot een echte beschutte ruimte, een plek om jeu des boules te spelen bijvoorbeeld. De entrees van de appartementen liggen aan de grote hof en zijn zo op elkaar georiënteerd, terwijl de buitenruimtes en de woonkamers aan alle zijden op de omgeving zijn gericht. De loopbruggen tussen de twee losse blokken zijn op een aantal plekken verbreed, waardoor ze gebruikt kunnen worden als extra buitenruimte, waar men elkaar informeel kan ontmoeten, een buurpraatje kan houden, of gewoon lekker in het zonnetje kan zitten. Het derde blok is een uitbouw van het bestaande verzorgingshuis, waarmee de koppeling met de appartementen gemaakt wordt.

Opdrachtgever: Woningcorporatie Wonion
Oplevering: 2007

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van onze nieuwe projecten.