Brandweerkazerne, Wesepe

Liggend tussen enerzijds bebouwing en anderzijds landelijk gebied vormt de kazerne een vloeiende overgang van landschap naar stedelijkheid. Het bijzondere dak is daarvan het belangrijkste kenmerk geworden, zowel qua vorm als materiaal. Het groene landschap is als het ware ingesneden en een stukje opgetild zodat een golfbeweging ontstaat, die aan de achterkant weer in het landschap verdwijnt. Onder dit golvende landschap bevindt zich de nieuwe brandweerkazerne. Dit idee wordt versterkt door het groene sedumdak. Naast een bijzonder uiterlijk is het natuurlijk ook een functioneel ontwerp met onderkomens voor de brandweerwagens, het materieel en natuurlijk de brandweermannen/vrouwen van het korps. Het belangrijkste is een remise met plek voor tenminste twee brandweerwagens. Daarnaast ruimten ten behoeve van ondersteunende functies bij de uitruk, zoals kleedruimtes, sanitair, het kantoor en de kantine.

Opdrachtgever: Gemeente Olst-Wijhe
Oplevering: 2010

Natuurlijk opgaand in de omgeving.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van onze nieuwe projecten.