Eiken- en Iepenstraat, Zwolle

28 woningen zijn energetisch verbeterd. De hoofdentree is opgeknapt, zodat deze een meer uitnodigende uitstraling krijgt. Boven de entree is het metselwerk verwijderd om meer licht en lucht op de achterliggende galerij te realiseren. Door het complex aan de buitenzijde te isoleren gaat er geen woonoppervlak aan de binnenzijde verloren en krijgt de gevel een geheel nieuwe uitstraling. Daarnaast is met deze isolatie, in combinatie met nieuwe gasloze installatietechniek, het label A++ gerealiseerd. Door de verticale gevelpenanten te accentueren wordt de uitstraling statiger en worden de individuele woningen meer benadrukt. De schuine banden in de witte stucwerkvlakken komen terug in de glazen hekwerken. Met de nieuwe kozijnen, hekwerken en goten is het complex weer ’toekomstbestendig’.

Opdrachtgever: Salverda Bouw – Openbaar Belang
Oplevering: 2020

Duurzaamheidsmaatregelen zorgen voor meer wooncomfort.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van onze nieuwe projecten.