Hof van Wijhe, Wijhe

Middenin Wijhe ligt de locatie van de voormalige Tellegenschool als groene long van de wijk. Het voetbalveld, de speeltuin en de mooie bomen zijn van grote waarde. De nieuwe bebouwing gedraagt zich als gast in het groene park, waar ruimte is om te wonen, spelen, recreëren en ontmoeten. Het Hof van Wijhe bestaat uit drie volumes.

Aan de Kupe maken twee rijen met woningen de straat af. Deze woningen sluiten aan op de woningen in de straat. De koppen worden verbijzonderd. Zo geven ze een accent naar het park en sluiten ze aan bij de bebouwing in het hof. Aan Achter de Hoven ligt het volume met de seniorenwoningen. Dit is een gebouw dat in schaal past bij de naastliggende bestaande vrijstaande woningen. De woningen hebben een tuin grenzend aan het park, met een lage groene erfafscheiding. Door het rug aan rug schakelen van de woningen heeft het een alzijdig en vriendelijke uitstraling. In het derde gebouw bevinden zich de parkappartementen. Dit is een compact gebouw met een groene binnentuin die gekoppeld is aan het park. In de binnentuin liggen de galerij, de trappen en entrees van de woningen. De seniorenwoningen en het appartementen liggen vrij in het park waardoor er een doorwaadbare openbare groene ruimte ontstaat. Nieuwe paden en zichtlijnen versterken de relatie van het park met de wijk en de bebouwing.

Opdrachtgever: Bouwbedrijf Gebr. Meijer en Bouwbedrijf Hemeltjen

Inclusief groen woonpark voor jong en oud.