Ronald McDonaldhuis, Zwolle

Het Ronald McDonaldhuis biedt ‘een thuis ver van huis’ voor ouders van kinderen die in het ziekenhuis verblijven. Ouders kunnen zich terugtrekken in de privacy van hun ‘hotel’kamer en ontmoeten elkaar in de gemeenschappelijke woonkamers en eetkeuken. Juist dat element van gedeelde smart maakt deze functies zo belangrijk. De smalle kavel ligt op de grens van een bedrijventerrein gevuld met dozen en een prachtig landelijk gebied. Langs het terrein stroomt een klein riviertje, daarachter staan boerengebouwen met rieten daken tegen een bosrand. Een spannend contrast dat om een antwoord vroeg. Daarom bestaat het huis uit twee gebouwen: de Box op het bedrijventerrein en de Boerderij in het landelijk gebied. Deze twee zijn letterlijk in elkaar gesneden; tot in het interieur is de grens voelbaar.

Opdrachtgever: Stichting Ronald McDonald Huis
Oplevering: 2002

Een thuis ver van huis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van onze nieuwe projecten.