19 het atelier wint architectenselectie IKC De Lichtbron in Wapenveld

Aan de zuidelijke rand van Wapenveld wordt straks op de bestaande locatie van CBS De Lichtbron aan de Flessenbergerweg een nieuw Integraal Kindcentrum gebouwd. De combinatie 19 het atelier & TLU landschapsarchitecten is geselecteerd om het nieuwe Kindcentrum en het omliggende schoolplein te ontwerpen. De presenteerde visie op het gebouw en het landschap is enthousiast ontvangen.

Het Kindcentrum biedt straks plek voor kinderen van 2-13 jaar. Het hart van het gebouw vormt de centrale ontmoetingsplaats met een centrale keuken, bibliotheek en atelier. Aan het centrale hart liggen de onderbouw- en bovenbouwleerpleinen met gekoppeld aan de leerpleinen de groepsruimten. Rondom het gebouw komt een natuurlijk en uitdagend speelplein, waarbij het bestaande groen en bomen zoveel mogelijk worden ingepast.

Inmiddels is de start gemaakt het ontwerpen van het nieuwe Kindcentrum. Dit doen wij op interactieve wijze, samen met het team van de school. Volgens de planning opent het nieuwe IKC De Lichtbron halverwege 2025 zijn deuren.

Terug naar nieuwsoverzicht