Het pand van 19 het atelier heeft drie nieuwe tuinen!

De eerste zie je meteen als je aanbelt: 69 tegels zijn vervangen door een prachtige geveltuin! Vroeger zat op de locatie van ons kantoor een pakhuis voor specerijen. Voor ontwerper Jan Oegema van Stadsvergroeners Zwolle natuurlijk een dankbaar vertrekpunt. Wat je niet meteen ziet is dat de meeste planten en bomen een eetbaar aspect hebben. Er staat jeneverbes, Koreaanse den (pijnboompit!), krent, kerrieplant, coca-colaplant, aardbeienstruik, salie, rozemarijn, tijm: wat je zegt een smaakvol geheel. En geurig!

De tweede tuin is een schaduwtuin op het plattedak op één hoog, gevuld met planten van een ecologische kwekerij, Greenest Planet.

Tuin nummer drie is op vier hoog, op het balkon: een bostuin waarvan de boomtopjes nu al boven de timpaan uitsteken. Het is een inheemse tuin, met o.a. groffe den, hazelaar, hulst, brem, liguster, Gelderse roos.

Drie tuinen, drie concepten. Eigentijds, speels en verantwoord. Met dank aan Stadsvergroeners Zwolle! Uiteraard hebben wij de gewipte tegels opgegeven bij tegelwippen.nl.

Terug naar nieuwsoverzicht