Aandacht voor inrichting van de buitenruimte

Door de integrale aanpak van onze architecten en interieurarchitecten komen we tot de beste ontwerpen. Maar we kijken verder dan het gebouw. De verbinding met de omgeving is zeker zo belangrijk, zowel ruimtelijk als maatschappelijk. Voor de inrichting van het terrein werken we samen met Anet Scholma van Buro Mien Ruys tuin- & landschapsarchitekten.

Waar de groene component eerder vaak als laatste in de rij aan de beurt was, zien opdrachtgevers gelukkig ook steeds meer het belang van de interactie tussen gebouw en buitenruimte. Er is veel aandacht voor thema’s als hittestress, biodiversiteit en klimaatbestendigheid. Anet zit tegenwoordig meer en meer al in het voortraject aan tafel. Daarnaast betrekken we landschapsarchitectuur niet alleen vanuit architectuur, maar ook vanuit interieurarchitectuur. Interessant is de vraag hoe een aspect van buiten, binnen door kan werken.

In Schooldomein vertelt Anet over haar visie op groen: “Een goed ontwerp is tijdloos. Een terreinplan dat in harmonie is met omgeving en gebouw, goed van maat en verhoudingen, waar alle functies een logische plek hebben gekregen, is niet aan mode onderhevig.” Lees hier het hele artikel.

Terug naar nieuwsoverzicht