Kantoorpand benoemd tot gemeentelijk monument

Als architecten hebben wij een zwak voor industrieel erfgoed. Voor de huisvesting van ons kantoor kwamen we in 1999 bij toeval uit op de Thorbeckegracht 19/20. Het verzoek om het karakteristieke pand te benoemen tot gemeentelijk monument is onlangs goedgekeurd.

De Thorbeckegracht is gelegen op het Noordereiland, oorspronkelijk onderdeel van de vestingwerken van Zwolle. In de loop der tijd heeft het een industrieel karakter gekregen. Ons pand is nog het enige industriële erfgoed dat refereert aan deze bedrijvigheid, waardoor het van cultuurhistorisch belang is.

Op zichzelf is het gebouw ook bijzonder. Eerder hebben er twee grachtenpanden gestaan, maar na een verwoestende brand werd er een nieuw pakhuis annex bedrijfsruimte voor de opslag en verpakking van Euroma specerijen gerealiseerd. Het is gebouwd in de traditionele stijl van de Delftse School, met een bakstenen gevel met smalle raampartijen in een hardstenen omlijsting.

Wij realiseren ons dat we passanten zijn en dat het pand ooit in andere handen zal komen. Met de benoeming tot gemeentelijk monument blijven de kwaliteiten van het pand behouden.

Benieuwd naar een kijkje achter onze eigen voordeur? Ons interieur heeft onlangs een make over gekregen. Bekijk het op de projectpagina hieronder.

Gerelateerde projecten

Terug naar nieuwsoverzicht