Atlantis, Groningen

Atlantis, met 32 duurzame sociale driekamerappartementen, is een uniek project; het is het eerste nieuwbouwcomplex in Groningen dat is gebouwd volgens ENG (energie neutraal gebouw) en NOM (nul-op-de-meter) en voldoet aan de aardbevingsbestendigheidseisen. De buitengevel is afgewerkt met metselwerk dat op een speelse wijze is verwerkt volgens de uitgangspunten van Le Roy.

Het bouwblok staat op de overgang van het centrum van Lewenborg en de groene long die gevormd wordt door de LeRoy-gebieden. Atlantis scheidt deze beide, maar vormt door de geheime cesuur een venster, een opening. Hierdoor ontstaat een spannend zicht vanaf de centrumzijde op de groene oase en anderzijds kan het groen vanaf die kant het gebouw geheel op de wijze van Le Roy binnendringen.

Opdrachtgever: Salverda Bouw / Lefier
Oplevering: 2019

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van onze nieuwe projecten.