De Ontdekking, Kampen

De nieuwe school is vormgegeven als een villa in het groene landschap; een sculpturaal gebouw dat zich beweegt rondom de centrale gemeenschapsruimte. De school past qua vormgeving aan alle kanten aan zijn aangrenzende omgeving en is uitgevoerd in licht wit metselwerk, afgewisseld met een warme houtkleurige steen in een bijzonder metselwerkpatroon. De twee materialen zijn met elkaar vervlochten waardoor een dynamische, maar lichte en vriendelijke school is ontstaan.

Centraal in de school ligt de gemeenschapsruimte met een grote tribunetrap met glijbaan, een droom van de kinderen van de school. Daarnaast ligt er aan het leerplein van de onderbouw een patio/binnentuin die zorgt voor veel daglicht en groen in de school.

Opdrachtgever: Aannemersbedrijf Dons & Troost/ Schoolvereniging IRIS
Oplevering: 2019

Villa in het groene landschap.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van onze nieuwe projecten.