De Wegwijzer, Schuinesloot

Het nieuwe schoolgebouw van CNBS De Wegwijzer vouwt zich letterlijk om het naastgelegen bestaande buurthuis en gymzaal ‘Ons Trefpunt’. Hierdoor ontstaat er een routing door en rond het nieuwe gebouw, waarbij de bestaande gymzaal het hart van het gebouw vormt. Zo ontstaat een multifunctioneel gebouw dat ook buiten schooltijden gebruikt wordt door plaatselijke (sport)verenigingen.

Ter plaatse van de lokalen en de entrees zijn overhoekse openingen gemaakt van glas en roodbruin metselwerk in bijzonder verticaal metselverband. Dit geeft de accenten een warme, houtachtige uitstraling. Binnenin de school liggen twee patio’s die ervoor zorgen, dat er veel natuurlijk licht in de school is. In het interieur zijn veel warme en natuurlijke materialen toegepast, in combinatie met frisse accentkleuren.

Opdrachtgever: CNBS De Wegwijzer
Oplevering: 2019

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van onze nieuwe projecten.