De Kashba, Zwolle

De Kashba; geborgen en vriendelijk. Het stedenbouwkundig ontwerp omvat 16 hofwoningen en een uiterst duurzaam complex met 29 appartementen. Iedere woning is uniek: tijdens co-creatiesessies kunnen bewoners hun specifieke woonwensen doorgeven. Een kleinschalig buurtschap voor vitale ouderen met collectieve (buiten)ruimte.

De entree van het appartementengebouw is ruim en uitnodigend. In de nabijheid van de entree zijn gemeenschappelijke ontmoetingsruimtes gesitueerd, net als een gemeenschappelijke fietsenstalling en parkeerplaatsen voor deelauto’s. Een ware buurthub! Het penthouse is de kers op de taart van het complex. Met uitzicht over de binnenstad, het IJssellandschap en de Veluwe is dit een fantastische plek van wonen. De vormgeving maakt het een mooi landmark. Zowel van de buurt als de hele wijk.

De hof tussen de woningen is ingericht met veel groen en zorg voor biodiversiteit. De pièce de résistance in het gemeenschappelijk groen is een circulaire boogvormige pergola, gemaakt van houten spanten van een industriegebouw. Daaronder bevindt zich een lange tafel en een buitenkeuken voor de bewoners. De pergola loopt door tot over de terrassen naar het water en vormt zo een visuele brug naar het park.

Opdrachtgever: Nijhuis Bouw BV

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van onze nieuwe projecten.