De Spiegel, Zwolle

De interieur-vernieuwing van Theater de Spiegel omarmt het verleden door het interieur te inspireren op de tuinen van het oorspronkelijke klooster, waarop het theater is gebouwd.

Van ‘Kees de eetbare tuin’ met eetbare planten in het restaurant tot de serene Cortegaerdtzaal, een multifunctionele Zen-oase die kan dienen als uitbreiding van het restaurant, foyer of als verhuurbare ruimte voor diverse evenementen. Geniet van gezellige avonden op onze Rooftop Bar met daktuin, ideaal voor de VrijMiBo en als levendige foyer voor theatervoorstellingen. De uitnodigende grote foyer op de 1e verdieping biedt een groen toevluchtsoord voor een ontspannen drankje na de show.

Rondom de theaterzaal is een paarse schil met trappen en corridors gecreëerd. Deze staat symbool voor de mystieke ambiance van de voorstellingen. In de traditioneel ingerichte zaal met warme rode tinten is veel aandacht besteed aan de harmonie tussen de stoffering van stoelen, tapijt en houten wandafwerking, wat resulteert in een intieme en geborgen sfeer. De uitgangen leiden naar de vergrote foyer die via de prachtige statietrap is verbonden met de Cortegaerdtzaal op de 1e verdieping.

Opdrachtgever: Zwolse Theaters
Oplevering: 2022

Interieurarchitect Joyce: “De oorspronkelijke architect van de Spiegel (GGH Architecten) ontwierp een omgeving waarin zien en gezien worden centraal staat. Veel corridors en trappen om op te flaneren met doorzichten naar alle verschillende verdiepingen. Ze zorgen voor visueel contact en een dynamisch beeld. Dit hebben we met de nieuwe statietrap versterkt.”

Het gebouw heeft een metamorfose ondergaan, van een doorgangsgebied naar een verblijfsgebied met diverse zit- en ontmoetingsplekken op de begane grond, waardoor het uitnodigt om langer te vertoeven en een onvergetelijke theatrale ervaring te beleven.

Theater de Spiegel is getransformeerd van een functionele tot een levendige en sfeervolle plek.

Theater is beleven, dit begint al zodra je het gebouw binnen stapt