Bemog Projectontwikkeling, Zwolle

In de voormalige ambachtsschool, aan de rand van de historische binnenstad van Zwolle, heeft Bemog Projectonwikkeling zijn nieuwe energieneutrale kantoorgebouw gevestigd: een gemeentelijk monument uit 1898. Het gebouw bevat 2.000 m² voor kantoren en ontvangstruimten. Het gebouw is representatief, zonder overbodige luxe; rust, ruimte en transparantie zijn de kernbegrippen.

In de vernieuwde kap zijn grote nieuwe dakkapellen geplaatst voor een betere lichttoetreding. Daarnaast is er bovendaks een lichtstraat gerealiseerd die samen met de vides zorgt voor veel daglicht in het hart van het gebouw. De vides en de hoofdtrap zijn zo gesitueerd, dat er een grote ruimtelijkheid ontstaat die alle verdiepingen visueel verbindt en zorgt voor verrassende doorkijken.

Opdrachtgever: Bemog Projectontwikkeling
Oplevering: 2012

Energieneutraal monument.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van onze nieuwe projecten.