KPN Amersfoort

Nutshuisjes liggen vaak op binnenstedelijke locaties, maar ook in nieuwbouwwijken bestaat natuurlijk de behoefte aan een nieuw knooppunt. Interessante plekken in het stedelijk weefsel. In de wijk Vathorst is destijds een tijdelijke telefooncentrale met een tijdelijke vergunning geplaatst. De gedachte was dat, als de wijk zich volledig had ontwikkeld, er een definitieve centrale zou worden geplaatst. Wegens technische ontwikkelingen is de ruimtebehoefte voor telecomvoorzieningen alleen drastisch afgenomen.

Door afronding van de omliggende bebouwing en het feit dat de tijdelijke vergunning afliep, hebben we een schil van donkere aluminium beplating om de bestaande centrale geplaatst. Door de schil los te houden van de bestaande centrale hoefden er nauwelijks aanpassingen aan dit gebouw én de daarin liggende kritische telecomvoorzieningen te worden gedaan. Door de zwarte kleur en de afgeronde hoeken heeft het gebouw een robuuste uitstraling maar voegt het zich prima in de bebouwde omgeving. Wat ons betreft met recht een Black Box.

Opdrachtgever: KPN
Oplevering: 2012

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van onze nieuwe projecten.