KPN Den Haag

Naast de reguliere verbouwingen en nieuwbouwopgaven voor KPN werken wij met regelmaat aan een nieuw soort ontwerp: nieuwe nutshuisjes. Dit centralegebouwtje staat in een groenstrook langs de Donker Curtiusstraat in de Componistenbuurt in Den Haag. Geheel in de traditie van dergelijke nutsgebouwen in het groen is de uitvoering sober en verzorgd. Vanaf de straat en de naastgelegen entree van het zwembad steekt het boven het omringende groen uit. Een goede reden om veel aandacht te schenken aan verzorgd metselwerk en met name de daklijst.

Daarbij is inspiratie geput uit de architectuur van de Nieuwe Haagse School met zijn sobere maar fraai gedetailleerde baksteenarchitectuur. De bekroning van het gebouw met uitlopend, vertand metselwerk is hier een goed voorbeeld van en nestelt het op eigentijdse wijze in de traditionele Haagse architectuur.

Opdrachtgever: KPN
Oplevering: 2016

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van onze nieuwe projecten.