Gombertstraat, Zwolle

De drie woongebouwen, met in totaal 168 woningen, waren toe aan vernieuwing. Ze hadden aan de voor- en de achterkant grote puien met een borstwering en waren energetisch niet meer zo goed; de bewoners klaagden over tocht, vocht en kou. In de voor- en achtergevel zijn de puien vervangen door houtskeletbouwelementen met kunststofkozijnen. Dit zorgde voor een veel betere thermische schil en het gaf de mogelijkheid de gebouwen een geheel nieuwe uitstraling te geven.

De gevels hebben twee belevingsniveaus; van dichtbij én vanaf de straat. Op afstand bekeken vormen de verdiepingen één geheel, je ziet het totaalbeeld. Door een kleurenpatroon over de gehele gevel te leggen ontstaat er een nieuw straatbeeld. Voor ieder woongebouw is een uniek en herkenbaar kleurenbeeld gecreëerd.

Opdrachtgever: Woonstichting SWZ
Oplevering: 2017 – 2018

Comfortabel woongebouw met een geheel nieuwe uitstraling.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van onze nieuwe projecten.