Eekwal, Zwolle

De vier unieke en zeer luxe villa’s zijn een eigentijdse variant op de bestaande statige bebouwing langs de Stadssingel. Ze voegen zich in het historische beeld, maar hun architectuur is onmiskenbaar van nu. De witte villa links is de nieuwe interpretatie van de bestaande monumentale villa die vanwege de slechte staat op dezelfde plek opnieuw is opgebouwd.

De drie woningen rechts zijn geïntegreerd in een voormalige vergaderzaal van het Palvu-gebouw. Het gaat hier om een zeer beeldbepalend gebouw, in de stijl van de Amsterdamse School en met een hoge cultuurhistorische waarde. Doordat de oorspronkelijke materialen – zoals de gebogen spantconstructie, gevelstenen en dakpannen – zijn hergebruikt, raken historie en heden hier vervlochten.

Dit project kreeg de Pluim 2021 van de Vrienden van de Stadskern Zwolle.

Opdrachtgever: Explorius
Oplevering: 2021

Oog voor detail en historische context.
"Als ik de oude muur in ons huis bekijk denk ik wel eens; wat een historie heeft het meegemaakt! Aan de andere kant zitten de stopcontacten precies op de plek die ik wil!" - Ronald Hoeksel, bewoner.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van onze nieuwe projecten.