De Klokkengieter, Zwolle

In het gemetselde ‘kopblokje’ zijn een zestal zelfstandige appartementen ondergebracht. Het langgerekte gedeelte herbergt op de begane grond een aantal appartementen met twee slaapkamers voor samenwonende cliënten of cliënten met kinderen. Op de eerste en tweede verdieping zijn naast de appartementen voor begeleid wonen gemeenschappelijke huiskamers en kantoorfuncties ondergebracht.

De appartementen zijn zo ontworpen dat zij in de toekomst makkelijk om te bouwen zijn naar grotere appartementen, met aan de ene zijde de galerij en aan de andere zijde brede balkons. De architectuur sluit op een eigenzinnige wijze aan op die van de andere gebouwen op deze locatie bij de entree van de wijk Stadshagen.

Opdrachtgever: Woningstichting SWZ
Oplevering: 2012

Flexibiliteit en gebruikersgemak staan centraal in ontwerp.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van onze nieuwe projecten.