Transformatie van de Watertoren Zwolle nogmaals bekroond

Woensdag 29 januari 2019 kreeg het ontwerp en de realisatie van de transformatie van de watertoren in Zwolle de prijs voor het mooiste gebouw van Zwolle, de ‘Pluim 2019’ van de Vrienden van de Stadskern. Deze prijs werd voor het eerst in zeven jaar weer uitgereikt.

In november vorig jaar nomineerde het bestuur van de Vrienden van de stadskern Zwolle zes projecten die in aanmerking komen voor de Pluim 2019. Zwollenaren en leden konden via de website van de Vrienden hun stem uitbrengen op een van de projecten. De verbouwing van de watertoren aan de Turfmarkt tot woongebouw was veruit de favoriet.

“De toren stamt uit 1892, is ruim een halve eeuw geleden ingepakt in een bakstenenmantel waardoor het eigenlijk een vormloos ding werd aan de rand van de Turfmarkt. Na de verbouwing door Nijhuis bouw op basis van een ontwerp door architectenbureau 19 het Atelier is er een fraaie woontoren met 21 appartementen van gemaakt. Echt een “landmark”. Niet raar dat er veel stemmen naar dit project zijn gegaan. In mijn ogen dan ook een terechte winnaar van de Pluim 2019 en een verrijking voor de stad”, aldus Raymond Salet, voorzitter van de Vrienden. Eerder ontving het ontwerp al de Erfgoedprijs Kampen-Zwolle.

Gerelateerde projecten

Terug naar nieuwsoverzicht