Modernisering woongebouwen
Gombertstraat Zwolle

Opdrachtgever: Woonstichting SWZ
Oplevering: 2017 – 2018
Locatie: Zwolle

Comfortabel woongebouw met een geheel nieuwe uitstraling
De drie woongebouwen aan de Gombertstraat in de Zwolse wijk Holtenbroek waren toe aan vernieuwing. De woongebouwen, met in totaal 168 woningen, hadden aan de voor- en de achterkant grote puien met een borstwering. De gebouwen waren energetisch niet meer zo goed; de bewoners klaagden over tocht, vocht en kou. In de voor- en achtergevel zijn de puien vervangen door houtskeletbouwelementen met kunststofkozijnen. Een veel betere thermische schil en het gaf de mogelijkheid de gebouwen een geheel nieuwe uitstraling te geven.

De gevels van de drie woongebouwen hebben twee verschillende belevingsniveaus; van dichtbij vanaf de galerij en het balkon én als tweede is er de beleving van verder weg vanaf de straat. Op afstand bekeken vormen de verdiepingen één geheel, je ziet het totaalbeeld. Door een kleurenpatroon over de gehele gevel van de woongebouwen te leggen ontstaat er een nieuw beeld vanaf de straat. Het patroon is uitgevoerd in beplating met drie verschillende houttinten uit een palet van vier kleuren; lichtbruin, bruin, roodbruin en geelbruin. Door uit de vier kleuren voor ieder woongebouw een verschillende combinatie van drie kleuren te kiezen, ontstaat er voor ieder woongebouw een uniek en herkenbaar kleurenbeeld.

<Projectoverzicht