59 woningen 'Park Zuidbroek'
Apeldoorn

Opdrachtgever: VanWonen Vastgoedontwikkeling B.V
Locatie: Apeldoorn
Oplevering: 2020

De 59 woningen vormen het sluitstuk van de grote nieuwbouwwijk ‘Zuidbroek’ aan het groene park. De ontwikkeling is onder te verdelen in 3 deelgebieden: rijtjes van 4 tot 6 huurwoningen aan de Musicalstraat en twee ‘parkeilanden’ met maximale beleving van wonen aan het park.

De 26 huurwoningen zijn, volgens het beeldkwaliteitsplan, in massa vrij eenvoudig vormgegeven. Toch krijgen de woningen door het flinke overstek, de colonnade van kolommen en de verschillende soorten bakstenen in dezelfde tint een minder standaard karakter.

De twee parkeilanden met koopwoningen zijn bijzonder en volledig gericht op het groen en de auto’s staan uit het zicht geparkeerd in het binnengebied. Door verschillende volumes met platte en schuine daken te combineren krijgt het ene parkeiland een speels uiterlijk. Bijzondere bakstenen met diverse texturen en terugkerende elementen van aluminium, zoals luifels, dakoverstekken en dakkapellen, maken het een geheel. Het tweede parkeiland omvat grotere woningen, die in de breedte aan het park zijn gesitueerd om een zo sterk mogelijke relatie te creëren. De stoere massieve woningen hebben hoogteaccenten op de hoeken zijn sculpturaal vormgegeven. Ondanks de zeer verschillende vormgeving, worden de deelgebieden door toepassing van de dezelfde materialen toch familie van elkaar.