Rivierenwijk, Deventer

Deze herstructureringswijk kent een bijzonder stedenbouwkundig plan, de zogenaamde scherven. Door te parkeren op het omsloten binnenterrein ontstaat een kindvriendelijke en groene woonbuurt. Er zijn gesloten hoeken gecreëerd, met levendige gevels aan alle kanten. Overgangen tussen openbaar en privé zijn zorgvuldig ontworpen, het kleurgebruik en de detailleringen zijn doorgezet in de bergingen, erfafscheidingen en het binnenterrein. De duurzaamheid van dit project gaat verder dan de hoogwaardige thermische schil en het energieconcept. Er is bewust gekozen voor degelijke onderhoudsarme materialen, die bij veroudering hun schoonheid behouden. Bij het ontwerp zijn veel keuzemogelijkheden aan bewoners geboden. Dit heeft de betrokkenheid vergroot en de individualiteit versterkt.

Opdrachtgever: Salverda Bouw B.V., Woningcorporatie Rentree
Oplevering: 2016

Sterk in zijn eenvoud.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van onze nieuwe projecten.