De Philosoof, Zwolle

De gevel van het appartementencomplex De Philosoof was aan vervanging toe. Het oude, losgekomen en afgebladderde multiplex is vervangen door niet-brandbare gevelplaten. Niet alleen de brandveiligheid is hiermee verbeterd, het gaf ook de mogelijkheid om het complex een nieuwe, frisse uitstraling te geven.

Het opvallende, kleurige gebouw staat op een rustige plek, dichtbij het centrum. Naar de stad en de straat toe is het gebouw een echt stedelijk blok, met een stoere gevel van gesloten metselwerk. De binnenzijde van het gebouw biedt juist beschutting en rust. Deze zijde is op de tuin met oude eiken en de Oude Vecht gericht.

Opdrachtgever: VM Geveltechniek
Oplevering: 2021

Een nieuwe jas

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van onze nieuwe projecten.