’t Huys, Doetinchem

Op de begane grond van het bestaande wijkcentrum ‘De Zuwe’ is de nieuwe huisartsenpraktijk ’t Huys gevestigd. Het ontwerp voor het nieuwe interieur was een ruimtelijk uitdaging; de voormalige grote zaal van het wijkcentrum met golvend plafond heeft een nieuwe indeling gekregen. Het concept voor het interieur is ontstaan vanuit de naam van de praktijk ‘t Huys; in de grote open ruimte zijn drie losse ‘huisjes’ geplaatst. Door deze ‘huisjes’ zorgvuldig te plaatsen in de grote zaal, ontstaan er afgesloten ruimten voor de spreekkamers én zijn er nieuwe ruimten gemaakt voor bijvoorbeeld behandelkamers. De wachtruimte ligt in de ruimte tussen de ‘huisjes’. Door ieder huisje een eigen kleuraccent te geven ontstaat er samen met het hout een warm en bijzonder eigen interieur.

Opdrachtgever: Huisartsenpraktijk ’t Huys
Oplevering: 2016

Houten huisjes creëren intieme ruimtes en zorgen voor privacy.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van onze nieuwe projecten.