Kindcentrum Woldwijck, Hoogezand

In dit kindcentrum zijn twee basisscholen en een kindvoorziening (kinderdagverblijf en peuterspeelzaal) ondergebracht. Het ontwerpconcept van het nieuwe schoolgebouw is ontstaan vanuit zijn ligging in de woonwijk. De locatie vormt een ‘groene long’ in de wijk en het gebouwconcept sluit hierbij aan in de vorm van ‘Paviljoens in het groen’. De verschillende gebruikers hebben een ‘eigen’ paviljoen met daartussen een zone voor gemeenschappelijk, multifunctioneel gebruik.

Het gebouw is uitermate duurzaam en toekomstbestendig ontworpen. De gemeente heeft haar duurzaamheidsambities vertaald door extra budget voor duurzaamheidsmaatregelen beschikbaar te stellen. Bij het ontwerp zijn de laatste technieken toegepast om dit Kindcentrum aardbevingbestendig te maken.

Opdrachtgever: Gemeente Hoogezand-Sappemeer
Oplevering: 2016

Aardbevingsbestendig onderwijs.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van onze nieuwe projecten.