Montessori Kindcentrum, Zwolle

Een tweelaags gebouw met hierin dertien groepen van de openbare Montessorischool en buitenschoolse opvang, en een acht groeps kinderdagverblijf. Tussen de lokalen ligt de centrale ruimte met de speelhal voor Catalpa, een amfitheater, dakterras en gemeenschappelijke ruimte voor handvaardigheid en zelfstandig werken. Deze ruimten zijn overdekt met een houtachtige kap, de zolderruimte. Dit geeft de school een bijzonder huiselijke sfeer.

Het hekwerk bij de onderdoorgang verbeeldt de vier jaargetijden en is speciaal ontworpen door kunstenares Annet van der Kamp. Door de hele school zijn duurzaamheid en bouwtechniek zichtbaar gemaakt: een glazen plaat toont de vloerverwarming, door een opening kijk je in de spouw etc.; kinderen leren van hun school.

Opdrachtgever: Openbaar Onderwijs Zwolle
Oplevering: 2005

Duurzaamheid zichtbaar gemaakt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van onze nieuwe projecten.