De Garve, Lochem

Vanaf de architectenselectie tot aan de realisatie hebben de kinderen van de school een actieve rol gehad. We hebben de kinderen architectuurlessen gegeven, hun ontwerpideeën vertaald en onze voorstellen toegelicht.

Door een integrale aanpak hebben we een uiterst duurzame school ontworpen met een flexibele indeling, bijzondere constructie en een maximum aan isolatie. De grootste duurzaamheidsmaatregel moest uit de gevelisolatie komen. De buitengevelisolatie is bekleed met door ons bureau ontworpen ecoshapes, op basis van een nieuwe vlakvullende vijfhoek, een ruimtelijk fenomeen. De gevelbekleding krijgt daardoor een kenmerkend patroon van korenaren, zeer toepasselijk voor een gebouw dat de Garve heet.

Opdrachtgever: Stichting Poolster Scholen
Oplevering: 2017

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van onze nieuwe projecten.