Park de Stadshoeve, Zwolle

In het gebouw van ontmoetings- en educatiecentrum ‘Park de Stadshoeve’ liggen niet alleen de stallen voor de dieren, maar ook een educatieruimte/ ontmoetingsruimte, restaurant, keuken, kantoor, berging en toiletten.

Rondom het gebouw liggen de dierenweide, de educatieve tuinen en het terrein voor avontuurlijk spelen. Een plek waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en waar kinderen kunnen leren, spelen en alles ontdekken op het gebied van dieren en natuur.

Het ontwerp van de wijkboerderij is een dynamisch kappenlandschap waaronder de verschillende functies zijn gehuisvest. Een bijzonder project dat geheel door en voor de bewoners van de wijk is geïnitieerd: een mooi voorbeeld van burgerparticipatie.

Opdrachtgever: Stichting ‘Park de Stadshoeve’
Oplevering: 2016

Met en voor de wijk ontworpen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van onze nieuwe projecten.