De Wegwijzer, Putten

Het ontwerp voor de vernieuwing van PCB De Wegwijzer versterkt de karakteristieke vormgeving van de verschoven lokalen met grote openingen. Het gebouw heeft een nieuwe isolerende schil, nieuw metselwerk en nieuwe kozijnen gekregen. In het hart van de school is het dak opgetild, wat zorgt voor veel daglicht en ruimte voor een tribunetrap. De hoofdentree wordt geaccentueerd door een grote opgetilde luifel.

In het interieur zorgen de bestaande houten spanten voor een warme sfeer. De school is aangepast op de nieuwe onderwijsvisie: kleinere lokalen met openslaande deuren naar de grote leerpleinen. De combinatie van hout en kleuraccenten geeft de school een warm en vernieuwde uitstraling. Het nieuw ingerichte groene schoolplein maakt de duurzame renovatie helemaal af.

Opdrachtgever: VPCO Putten
Oplevering: 2022
Fotografie: Ronald Auée Architectuur Fotografie

"Fijn dat er zó goed geluisterd wordt. Daarmee wordt het een gezamenlijk project en ontstaat echt wat wij voor ogen hebben." - Irma Blok, directeur.