KWS Potato, Nagele

KWS is een internationaal gewasveredelingsbedrijf met vestigingen over de hele wereld. Het kantoorgebouw van een van de Nederlandse vestigingen is op de locatie van de boerderij ontworpen, met daarnaast de opslagschuur met laboratorium en de kweekkassen. De vormgeving van het kantoor is gebaseerd op de architectuur van de wederopbouwboerderijen; een eigentijdse variant van de grote betonnen schuren met geschakelde woonhuizen. Het gebouw is simpel gehouden met veel zorg voor detaillering. Stoer en strak van een afstand, menselijk van maat en textuur van dichtbij. Door de strakke belijning en de consequente uitwerking van het architectonisch concept, vormt het Polder Station een landmark langs de snelweg in een wijds polderlandschap.

Opdrachtgever: KWS Potato/Groothuis Bouwgroep
Oplevering: 2013

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van onze nieuwe projecten.