Schoolstraat, Zwolle

Door een brand in de Schoolstraat was er een gat in de gevelwand ontstaan. Een nieuw appartementencomplex vult het gat in de straat op een passende manier op. Het complex sluit qua architectuur aan op het naastgelegen bebouwing, met aan de ene kant een statig hoekpand en de woningbouw aan de andere kant van het complex. Het geheel past in het straatbeeld, maar heeft toch een eigen uitstraling.

Het plan bestaat uit negen appartementen met een gemeenschappelijke tuin. De twee- en driekamerappartementen hebben ieder een Frans balkon aan de voorzijde met uitzicht op de straat en het groen. De voorgevel van het gebouw is voorzien van gedetailleerd metselwerk. Door de entree naar voren te leggen en het metselwerk door te laten lopen in de kap wordt deze extra geaccentueerd.

Opdrachtgever: Prins Bouw
Oplevering: 2021

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van onze nieuwe projecten.