Nieuws

Nieuw op onze website: Herontwikkeling Imbospark Dieren

In opdracht van Van Wonen Vastgoedontwikkeling B.V. heeft 19 het atelier architecten een ontwerp gemaakt voor de herontwikkeling van de voormalige Imbos Mavo locatie in Dieren. Het ontwerp kwam tot stand door nauwe samenwerking met VIC Activating Landscapes en Bouwmaatschappij Ufkes.

De locatie in Dieren is heel bijzonder; Een bosachtig kavel, ingeklemd tussen verschillende soorten woonwijken, midden in Dieren. De bestaande groenstructuur met de vele monumentale bomen is de ruimtelijke drager van het landschapsontwerp. Het bos blijft zoveel mogelijk bewaard, om wonen in een bosachtig park mogelijk te maken, het Imbospark.

Ook de 41 woningen zijn bijzonder. Er is een diverse mix van sociale huurwoningen, twee-onder-een-kappers en vrijstaande woningen, waarbij alle woningen levensloopbestendig zijn ontworpen. De verschillende woningtypes vormen eigen kleine buurtjes in het park. Het samenbindend element tussen deze buurtjes is de architectuur en het materiaalgebruik. De woningen zijn zeer duurzaam en het ontwerp is gebaseerd op de ontwerpen van één van de grootste architecten van de vorige eeuw, Frank Lloyd Wright. Als geen ander wist hij architectuur en natuur met elkaar te verbinden, bijna in elkaar over te laten gaan. In deze stijl zijn alle woningen in het Imbospark met elkaar en met de natuur verbonden.

Bekijk hier de projectpagina voor meer informatie en foto’s.

Delen: