Nieuws

ZAP bezoekt duurzaam en circulair kantoor Salverda Bouw

Dinsdagavond 3 maart organiseerde het ZAP (Zwols Architectuur Podium) een gebouwbezoek aan het duurzame en circulaire kantoorgebouw van Salverda in ‘t Harde. Arjan Berends (directeur Salvarda), Rob Moritz (architect 19 het atelier) en interieurarchitect Karin van der Zwaag vertelden de ruim 55 bezoekers over het ontwerp- en bouwproces van het bijzondere project. Na de lezingen kregen de bezoekers in vijf groepen een rondleiding door het kantoorgebouw. 

Duurzaam en circulaire uitbreiding kantoorgebouw
Het kantoor van Salverda Bouw wordt uitgebreid. Het bedrijf is de afgelopen jaren flink gegroeid en daardoor is een uitbreiding van het kantoorgebouw in ‘t Harde noodzakelijk. De uitbreiding bestaat uit twee fases. De eerste fase bestaat uit een nieuwbouw gedeelte naast het bestaande kantoor welke inmiddels is opgeleverd. Deze nieuwbouw is met een atrium aan het bestaande gebouw verbonden en er is een ruime nieuwe entree ontstaan.

Duurzaamheid en circulariteit staat centraal in het ontwerp van de uitbreiding van het kantoorgebouw. De klimaatbeheersing van het gehele kantoor zal ‘all-electric’ uitgevoerd worden. De  gasaansluiting is verwijderd en de benodigde energie wordt opgewekt door middel van een grote hoeveelheid PV-panelen. Van de opbouw van het casco tot aan de uiteindelijke vloer- en wandafwerking zijn zoveel mogelijk circulaire materialen en producten geselecteerd. Een zichtbaar circulair product is bijvoorbeeld de nieuwe buitengevel die bestaat uit ClickBrick gevelstenen. Het atrium krijgt rondom een houten wandbekleding. Deze bekleding is van Inlands Essenhout, afkomstig van de door ziekte gekapte bomen in de omgeving van Zwolle.

 

Delen: