Nieuws

Zeven riante grachtenwoningen Het Kraanbolwerk uit de steigers

Op een unieke plek aan de Thorbeckegracht in Zwolle zijn de laatste zeven riante grachtenwoningen van het binnenstedelijke nieuwbouwproject ‘Het Kraanbolwerk’ uit de steigers. In opdracht van VanWonen hebben vijf architecten van 19 het atelier samen met stadgenoot en architect Bart van der Salm deze grachtenwoningen ontworpen, in de volksmond ook wel ‘de Gouden Bocht van Zwolle’ genoemd. 

Deze woningen van vijf woonlagen vormen de aansluiting van het oorspronkelijke bedrijventerrein met de historische bebouwing aan de Thorbeckegracht. Daarom zijn de woningen, die alle een eigen gezicht hebben, een eigentijdse interpretatie van de veelheid aan architectuurstijlen aan deze stadsgracht.

De woningen hebben een riant woonoppervlakte, een eigen berging en parkeergelegenheid in de stallingsgarage en een zorgvuldig ingepaste buitenruimte in de vorm van één of meerdere balkons of terrassen. Deze zomer kan Nijhuis Bouw haar werkzaamheden afronden, waarna een heel nieuw stuk binnenstad is ontstaan op de landtong tussen de stadsgrachten. Een verrassend binnenstedelijk woonmilieu met een enorme verscheidenheid aan appartementen, stadswoningen en grachtenpanden. Nijhuis Bouw voert de werkzaamheden uit.

Delen: